White Star onderuit in topper, FC Brussels pakt punt

© FM Brussel
07/01/2013
In de tweede voetbalklasse verloor White Star de topper bij Westerlo met 3-0. FC Brussels speelde 1-1 gelijk tegen Wezet. In derde klasse B won Bleid Molenbeek met 1-0 van Ciney. De derby Union-Grimbergen eindigde op 1-2.

Door de nederlaag ziet White Star Westerlo tot op gelijke hoogte komen, maar de ploeg uit Woluwe heeft wel nog een wedstrijd te goed. Beide ploegen moeten ook nog Oostende laten voorgaan. De leider speelde 1-1 gelijk bij Sint-Niklaas.

Na het gelijkspel tegen degradatieconcurrent Wezet blijft FC Brussels zestiende met twee punten minder dan Wezet, dat op de veilige vijftiende plaats staat.

In derde klasse B was er dus nog eens winst voor Bleid Molenbeek: het werd 1-0 tegen Ciney. De Molenbekenaars staan wel nog altijd allerlaatste. Behalve sportieve zijn er nu trouwens ook financiële problemen. Zo weigerden de broers Cédric en Frederic Tuta mee te spelen omdat ze nog op hun loon van november moeten wachten.

Nog in derde B eindigde de derby Union-Grimbergen op 1-2. Woluwe-Zaventem verloor met 0-3 van Kelmis. Virton is leider, Woluwe-Zaventem staat vierde, Grimbergen zesde, Diegem zevende, Union vijftiende en Bleid negentiende.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni