White Star ontslaat trainer vlak voor competitie

© brusselnieuws.be
31/07/2013
Tweedeklasser White Star Brussel heeft een einde gemaakt aan de samenwerking met trainer Jean-Guy Wallemme. Dat meldt de club op zijn website. Zijn Senagelese adjunct wordt nu hoofdcoach.

De 45-jarige Fransman, ex-coach van Auxerre en Lens, was pas enkele weken in dienst bij het team uit Sint-Lambrechts-Woluwe. Een precieze reden voor de breuk wordt niet gegeven. volgens sommige media kosten kritiek op het transferbeleid en enkele mindere resultaten in de voorbereiding Wallemme de kop.

White Star, dat zondag de competitie opent tegen Geel, benadrukt dat de rest van de staf het vertrouwen behoudt. De Senegalese adjunct-coach Abdou Karim Ba wordt dus sportief verantwoordelijke.

Ondertussen heeft RWDM Brussels met Sadio Ba een nieuwe hulptrainer. De voormalige hoofdtrainer van derdeklasser Woluwe Zaventem zal Didier Beugnies gaan assisteren.

Vierdeklasser BX Brussels heeft zich dan weer versterkt met Floribert Ngalula, een 26-jarige verdediger. Hij is de broer van Junior Ngalula, de sportief directeur van BX, een speelde na zijn jeugdopleiding bij Anderlecht onder meer voor Manchester United (bij de reserven), Sparta Rotterdam en OHL.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni