White Star stevent af op schrapping

© RWS Bruxelles

Als voetbalclub White Star Bruxelles voor zaterdag z'n schulden niet betaalt aan twee ex-spelers, dreigt een derde forfaitnederlaag op rij. Als die achterstallige lonen ook nog niet gestort zijn voor 29 april, de laatste speeldag in de eerste amateurklasse, zullen alle resultaten van White Star dit seizoen geschrapt worden.

Het gaat al een tijdje van kwaad naar erger met White Star. De twee voorbije speeldagen in eerste amateurklasse werd de club geschorst door de voetbalbond. Dat resulteerde in twee forfaitnederlagen (tegen Heist en Patro Eisden Maasmechelen). Zolang ex-spelers Vanhamel en Fuanda niet uitbetaald worden, blijft de club geschorst. Zo staan de wedstrijden van nu zaterdag tegen Seraing en volgende week tegen Dessel op de helling.

Eerder dit seizoen werd White Star ook al eens geschorst, toen eiste ex-speler Joachim achterstallig loon van de club. White Star verloor dan ook de thuiswedstrijd tegen Oudenaarde met 0-5. White Star vond uiteindelijk de financiële middelen om Joachim te vergoeden.

Bico in het buitenland
Maar nu gaat het dus om de zaak Vanhamel-Fuanda. "En bij een vierde opeenvolgende forfaitnederlaag in deze zaak, zullen alle resultaten van White Star dit seizoen geschrapt worden", bevestigt competitiemanager Thibault De Gendt van de KBVB. Met reeds twee forfaits én nog twee speeldagen te gaan, is de club dringend op zoek naar een oplossing. Zo zou manager John Bico volgens Sport/Voetbalmagazine al gesignaleerd zijn in het buitenland, zoekend naar geldschieters. Het magazine beweert ook dat de schuldenberg ondertussen zo'n 500.000 euro bedraagt.

Jeugdschool
Dat is het extrasportieve verhaal. Want in het klassement staan Les Étoilés op een degradatieplaats en heeft de club dus nog punten nodig om de 'sportieve redding' te bewerkstelligen. Ook de White Star-jeugdschool ligt op apegapen. Sinds begin dit jaar zijn er al zes weekends wedstrijden afgelast van de jeugdploegen. Veel spelertjes zullen volgend seizoen ook niet langer bij White Star spelen. Een deel van hen vond al onderdak bij RWDM.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook