White Star wijkt voor bekerwedstrijd uit naar Schaarbeek

© Crossing Schaarbeek

De bekerwedstrijd tussen White Star Bruxelles en Sporting Bruxelles, zal zondag plaatsvinden in het stadion van Crossing Schaarbeek. Het Edmond Machtensstadion is voor White Star sinds deze week verboden terrein, en dus moest de club van sterke man John Bico op zoek naar een ander stadion om Sporting Bruxelles te ontvangen.

Na de rel met RWDM van vorige week besliste de gemeente Molenbeek om White Star de toegang tot het Machtensstadion te ontzeggen. Vanaf nu, zo garandeert de gemeente, mag enkel RWDM de gemeentelijke installaties nog gebruiken. De gemeente heeft de beslissing, op politiebevel, zelfs laten uithangen aan de stadionpoorten.

Daarmee lijkt voorlopig een einde te komen aan de stadionsaga die intussen al twee jaar duurt, al kan White Star die beslissing nog bij het gerecht aanvechten. Bovendien volgt er in september nog een rechtzaak ten gronde over de beslissing van de gemeente om het contract met White Star op te zeggen.

Maar voorlopig mag White Star het stadion dus niet in. Enkele trainingen werden al geannuleerd, en de club leek in de problemen te komen met de organisatie van de bekerwedstrijd, nu zondag tegen eersteprovincialer Sporting Bruxelles. Even leek het erop dat de wedstrijd op het veld van Sporting Bruxelles in Neder-Over-Heembeek zou georganiseerd worden. Maar uiteindelijk vond White Star een uitweg op neutraal terrein. Het stadion van Crossing Schaarbeek, in de Algemeen Stemrechtlaan, wordt tijdelijk de thuishaven van White Star. De match begint om 19 uur. Pittig detail: Sporting Bruxelles heeft Jean-Paul Lutula in de spits lopen, die nog maar vorige week overkwam van... RWDM, de grote rivaal van White Star.

Waar White Star zijn volgende thuiswedstrijden zal afwerken, is nog niet bekend.

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook