White Star zakt na nederlaag tegen Jekaterinenburg naar divisie B

© White star via fb

White Star is er zondag niet in geslaagd het behoud te verzekeren op het EK hockey indoor voor clubs in het Poolse Poznan. De Brusselse club, die uitkomt in de Champions Cup, het hoogste niveau, verloor haar tweede klassementswedstrijd met 7-5 van het Russische Dinamo Stroitel Jekaterinenburg. White Star beëindigt het toernooi zo als zevende en zakt naar divisie B.

De vijf Brusselse doelpunten kwamen zondag allemaal van topschutter Philippe Simar. Simar scoorde dit toernooi twintig goals in vijf matchen, een nieuw record. Het vorige record werd vorig jaar neergezet door de Duitse vedette Moritz Fürste (18 goals).

Het werd een EK om snel te vergeten voor White Star dat na drie nederlagen in de groepswedstrijden - 5-1 tegen het Oostenrijkse Arminen, 6-5 tegen het Spaanse Complutense en 10-8 tegen het Duitse Alster - zaterdag wel haar eerste klassementswedstrijd won tegen het Zweedse Partille (9-6). Voor het behoud moest zondag tegen Jekaterinenburg echter ook nog gewonnen worden en dat gebeurde niet.

Arminen en Alster spelen later op de dag nog de EK-finale.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?