Wickmayer en Flipkens op WTA-tornooi Brussel

© FM Brussel
22/02/2011
Met Caroline Wozniacki, Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens zijn alvast enkele bekende namen van de eerste editie van het vrouwentennistornooi van Brussel bekend. Het tornooi staat op de kalender van 14 tot 21 mei, met 618.000 dollar aan prijzengeld.

De eerste editie van het WTA-toernooi in Brussel is dinsdag in het stadhuis van Brussel officieel voorgesteld. Het graveltoernooi zal plaatsvinden op de terreinen van tennisclub Primerose, vlakbij het Koning Boudewijnstadion. Dat bevestigden de organisatoren.

Sinds de laatste officiële editie van de Diamond Games in Antwerpen in 2008, werd er in België geen WTA-toernooi meer georganiseerd.

De Brussels Open staat één week voor de start van Roland Garros gepland. Een ideale voorbereiding voor Parijs dus voor heel wat internationale toppers.

Met Wozniacki, Zvonareva, Schiavone en Jankovic hebben al vier speelsters uit de top 10 toegezegd. Organisatrice Dominque Monami hoopt dat ook Kim Clijsters alsnog naar Brussel komt. Een vijfjarig contract, met optie voor nog eens drie jaar extra, verzekert de toekomst van het WTA-toernooi.

Voor de gelegenheid wordt de tennisclub Primerose onder handen genomen. De courts worden vernieuwd en de tribunes rond het hoofdterrein zullen plaats bieden aan 4.500 toeschouwers.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni