WTA-tennis: vrouwentop aan het Atomium

Tim Schoonjans
© Brussel Deze Week
17/11/2010
Brussel krijgt volgend jaar een WTA-damestoernooi. Tennisclub Prime­rose hoopt een week vóór Roland Garros op een paar topspeelsters.

"Uiteraard zijn we fier dat we een WTA-toernooi mogen ontvangen," zegt Prime­rose-directeur Frédéric Kohn (42). "We nemen de plaats in van het toernooi van Warschau, dat met financiële problemen kampt. De WTA zocht naar een nieuwe locatie dichter bij Roland Garros en heeft een paar kanshebbers uit de buurt geselecteerd. Ze zijn onze infrastructuur een paar keer komen bezoeken en hebben ons eruitgepikt. Dat we in het verleden al de Davis Cup hebben ontvangen, is een voordeel."

Het graveltoernooi wordt van 16 tot en met 21 mei gespeeld, met 618.000 euro aan prijzengeld. De toernooidirecteur blijft met Jean-François Caujolle dezelfde als in Warschau. Primerose - de club zit in het Congolees paviljoen van Expo 58 - stelt alleen zijn infrastructuur ter beschikking. De club in de schaduw van het Atomium zal een en ander opfrissen. "Het is al tien jaar geleden dat we nog een groot evenement hebben ontvangen. De vestiaires moeten we bijvoorbeeld onder handen nemen," zegt Kohn.

Clijsters en Henin zouden volgens sommige bronnen al afgehaakt hebben. "Sommige speelsters kiezen voor een rustige week, andere willen spelen. Het is onze eerste editie en we zien wel. Het zou jammer zijn als Henin en Clijsters niet komen. Maar misschien komen ze nog op andere gedachten, het valt te zien hoe volgend seizoen loopt. Ik hoop alleszins op een paar spelers uit de top tien."

Hoe het nieuwe toernooi zal heten, is nog niet bekend. De organisatoren zijn wel vastbesloten om er een onvergetelijk evenement van te maken. "De eerstkomende vijf jaar wordt het toernooi zeker bij ons gespeeld. Daarna zien we wel. Het zou mooi zijn om Brussel elk jaar een prestigieus tennistoernooi te geven. We willen een vaste waarde worden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni