In een Ukkels hotel vindt voor de vierde keer vier dagen lang het WK driebanden plaats. Vanavond strijden de min-21-jarigen voor de titel.

Acht spelers van buiten Europa en acht Europeaanse spelers strijden vanavond voor de wereldtitel driebanden, een vorm van biljart. De twee deelnemende Belgen werden er zaterdag al uitgekegeld. Kevin Adams haalde de kwartfinale maar werd eruit gespeeld door de Koreaanse titelverdediger.

verschillende Aziatische landen komen op, maar ook landen als Spanje en Nederland zijn sterk vertegenwoordigd. België was ook ooit een topland in de sport. Het talent is er nog, zegt men hier, maar op sommige vlakken loopt het mank. "Ik denk dat er in andere landen toch meer steun uit andere hoeken komt, terwijl wij het nog altijd min of meer zelf moeten doen. Er is dus nog altijd werk aan de winkel, via de Belgische Bond, via de grootsteden die zeggen: we gaan biljart toch een beetje meer als sport aanschouwen," zegt negenvoudig wereldkampioen Ludo Dielis.

Nederland zorgt voor een gedegen opleiding voor jonge spelers, en zo worden jonge talenten nog beter. Het enthousiasme van Glenn Hofman voor het driebanden is groot: "Het is altijd anders, je weet nooit wat je te wachten staat. Het is natuurlijk ook een echt concentratiespel. Best interessant."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni