Woensdag uitspraak over lot van FC Brussels

© tvbrussel
17/02/2009
Woensdag doet het hof van beroep een uitspraak in het proces van ex-speler Ante Aracic tegen FC Brussels. De voetbalclub werd door de arbeidsrechtbank veroordeeld tot het betalen van 58.000 euro aan achterstallig loon, maar de club ging in beroep. De advocaat van Aracic eist nu het faillissement van FC Brussels.

De 26-jarige Kroatische verdediger Ante Aracic tekende eind augustus 2007 een contract bij FC Brussels. Amper een paar weken later geraakte hij tijdens een wedstrijd geblesseerd aan de buikspieren en was vanaf dan werkonbekwaam. Volgens de club had Aracic de blessure al toen hij het contract tekende en dus weigerde Brussels om het loon uit te betalen.

De voetballer liet het daar niet bij en sleepte zijn voormalige werkgever voor de rechtbank. De arbeidsrechtbank had de Kroaat daarin gelijk gegeven en veroordeelde FC Brussels tot het uitbetalen van 58.000 euro aan achterstallig loon plus schadevergoedingen. Maar FC Brussels ging in beroep.

De advocaat van Aracic eist in het totaal voor 2,55 miljoen euro aan schadeclaims van FC Brussels. Omdat de voetbalclub dat geld niet heeft, wordt het faillissement geëist. De uitspraak van het hof van beroep hangt dus als een zwaard van Damocles boven de club. Maar voorzitter Johan Vermeersch acht het onwaarschijnlijk dat de rechter hem ongelijk zal geven. Zoniet is het inderdaad gedaan met FC Brussels, zei Vermeersch gisteren in de studio van Tvbrussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni