World Fair Play Day gevierd in het Brussels stadhuis

AD
© BRUZZ
07/09/2022

Dominique Monami, vicevoorzitster van het BOIC en olympische medaillewinnares, Brussels minister Sven Gatz en voormalig voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy hebben woensdag in het Brussels stadhuis de derde World Fair Play Day gevierd.

Op de plechtigheid werd ook een nieuwe videoclip voorgesteld om de waarden van fair play in de kijker te zetten.

Videoclip

Speciaal voor World Fair Play Day werd in samenwerking met animatie- en ontwerpstudio DreamWall een videoclip gemaakt. Daarin zijn universele foto's uit de archieven van het Internationaal Olympisch Comité en filmfragmenten van sporters op het hoogste niveau te zien, telkens met een verwijzing naar fair play.

Op de plechtigheid werd een nieuwe videoclip voorgesteld die de waarden van fair play illustreert.

'Fair Play is voor elke dag'

In de clip spreken verschillende mensen in hun moedertaal de woorden "Fair play is voor elke dag" uit.

"Als voormalige atlete weet ik hoe vastberaden sporters kunnen zijn om een overwinning te behalen of een tegenstander te verslaan", zegt voormalig tennisspeelster Dominique Monami. "Die zeges mogen echter nooit ten koste gaan van het respect voor bepaalde waarden", gaat ze verder. "Een overwinning die zonder fair play tot stand kwam, oogt dof."

Derde editie

De World Fair Play Day is nog jong. Sinds 2020 is 7 september, op initiatief van organisatie Panathlon Wallonie-Bruxelles, de internationale dag waarop de wereld ijvert voor een eerlijke sport. Het thema van de derde editie is "Fair Play in beweging". Op die manier wordt de blik gericht op initiatieven waarbij respect voor de tegenstander en teamgeest zowel in grootschalige als in eenvoudige gebaren tot uiting komen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni