© Belga | Yari Verschaeren (links) geldt als een van de grootste talenten van Anderlecht.

Yari Verschaeren verlengt contract bij Anderlecht tot 2024

TRO
© BRUZZ
16/06/2021

Yari Verschaeren heeft zijn contract bij RSC Anderlecht verlengd tot 2024. De onderhandelingen met het talent sleepten lang aan.

"Ik ben ontzettend blij dat ik mijn contract bij de club van mijn hart officieel kan verlengen", zegt Verschaeren in het persbericht dat de club uitstuurde. "Bij Sporting voel ik me thuis, en ik heb ook veel te danken aan de club. Voor mij is het dan ook een logische beslissing om tot 2024 in paars-wit te spelen.”

Het duurde nochtans even voordat Verschaeren, opgeleid op Neerpede, zijn krabbel onder een nieuwe verbintenis zette. Zelf hield hij altijd vol dat hij pas na de play-offs wilde beslissen, maar onder de supporters heerste toch wat ongeduld. Zeker nu gebleken is dat ook Lukas Nmecha en Matt Miazga niet meer terugkeren naar Anderlecht.

Verschaeren keerde na een vervelende enkelblessure in de winter pas aan het einde van het seizoen terug in de ploeg bij paars-wit. Hij maakte in totaal 6 goals in 22 wedstrijden en gaf 4 assists. Zijn oude verbintenis liep nog tot medio 2022. Door de verlenging met 2 jaar, is Anderlecht zeker dat hij aan het einde van volgend seizoen niet gratis de deur uitloopt.

Technisch directeur Peter Verbeke is blij met de verlenging: “Yari heeft door een aantal ongelukkige blessures moeilijke periodes gekend. Dat zal hem ook sterker gemaakt hebben. Nu willen we samen een nieuwe stap zetten in zijn ontwikkeling. Zijn potentieel is groot en hij kan een sleutelrol vervullen voor ons het komende seizoen.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni