Yari Verschaeren viert rentree met Anderlecht in oefenduel tegen Zulte Waregem

16/11/2023

Yari Verschaeren mag zich na een maandenlange herstelperiode door een kruisbandletsel weer voetballer noemen. De 22-jarige aanvallende middenvelder begon donderdagmiddag bij RSC Anderlecht in de basis in het oefenduel op bezoek bij Zulte Waregem (0-1 zege), dat aan kop staat in de Challenger Pro League (tweede klasse).

Anderlecht liet de comeback van zijn jeugdproduct niet onopgemerkt voorbijgaan. "Yari Verschaeren staat na een lange revalidatie voor het eerst sinds 19 maart op het wedstrijdblad. Succes ket," schreven de Brusselaars vooraf. Verschaeren was voor de gelegenheid kapitein in de Elindus Arena, waar de wedstrijd achter gesloten deuren plaatsvond.

Anderlecht trad in het oefenduel, in volle interlandbreak, aan zonder heel wat sterkhouders. Paars-wit won aan de Gaverbeek uiteindelijk met het kleinste verschil (0-1) na een doelpunt in de eerste periode van Benito Raman.

Verschaeren debuteerde in het seizoen 2018/19 in de hoofdmacht van Anderlecht en maakte sindsdien minuten in 154 officiële wedstrijden voor paars-wit, waarin hij in totaal 23 keer scoorde. Daarnaast verzamelde hij op jonge leeftijd al zeven caps voor de Rode Duivels. Vorig seizoen sloeg midden maart echter het noodlot toe op het veld van OH Leuven. Hij kwam al na acht minuten slecht neer aan Den Dreef, liep daarbij een letsel aan de voorste kruisband op en moest maanden revalideren. Anderlecht toonde wel zijn vertrouwen in de Oost-Vlaming en brak in september zijn contract open tot 2026.