Zaalvoetbalploeg verenigt asielzoekers en Brusselaars

© brusselnieuws.be
25/06/2013
Het bekende café Daringman op de Vlaamsesteenweg krijgt zijn eigen zaalvoetbalploeg, de ‘Daringmen’. De ploeg verenigt “Zinnekes en andere aangespoelden” met asielzoekers. De club is wel nog op zoek naar steun en spelers.

Twee werelden samen brengen, is het doel van de 'Daringmen'. "We willen een statement maken door voetballiefhebbers en asielzoekers bij elkaar te brengen", zegt initiatiefnemer Gerben Van den Abbeele. "Asiel is volgens ons de belangrijkste uitdaging voor Brussel en de wereld. Asielzoekers zijn de ware 'Daring Men' van onze tijd. Tegelijk is niets zo Brussels als 'den Daring'."

De meeste nieuwkomers zijn actief bij Globe Aroma, een Brusselse sociaal-artistieke organisatie die werkt met vluchtelingen, en zijn voornamelijk afkomstig uit Zwart-Afrika.

'Daringmen' zal haar wedstrijden afwerken in de VGC-sportzaal in Koekelberg en zal spelen binnen de VGC-zaalvoetbalcompetitie. Vrijwilligers zijn nog altijd welkom. "We hebben al een vrij volledige ploeg, maar wie nog wil meedoen kan dat", zegt Van den Abbeele.

De club is wel nog op zoek naar ongeveer 1.000 euro om het seizoen te bekostigen. "De belangrijkste kosten zijn de huur van de zaal, de administratieve kosten en de aanschaf van de voetbaluitrusting", zegt Van den Abbeele. "Giften zijn dus zeker welkom."

De ploeg wordt donderdagavond voorgesteld in café Daringman. De presentatie wordt gevolgd door de projectie van de kortfilm 'Bana ya Daring', een documentaire van FM Brusselpresentatrice Annabelle Van Nieuwenhuyse en François Kasongo. De film vertelt het verhaal van de eerste Congolese spelers van de succesvolle Daring Club Brussel in de jaren 1960.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni