| Anne Zagré op het BK in Louvain-la-Neuve.

Zagré trekt met Belgische titel naar EK, Sacoor past voor Tornados

© Belga - BRUZZ
21/02/2021

Anne Zagré trekt met vertrouwen naar het EK indoor in Polen, want veroverde zaterdag op de 60 meter horden de Belgische titel in een puike tijd van 8.09. Op de kampioenschappen in Louvain-la-Neuve viel ook minder goed selectienieuws te rapen. De Tornados moeten op dat EK zonder Jonathan Sacoor een gooi doen naar de medailles op de 4x400 meter.

Anne Zagré won zaterdag de 60 meter horden op het BK atletiek in 8.09. Ook in de reeksen liet de Brusselse met 8.10 al een mooie tijd optekenen. "Het was een beetje speciaal. Zo kalm", zei Zagré over de BK-omstandigheden met nauwelijks deelnemers en zonder publiek. "Echt jammer dat er niet meer atleten zijn toegelaten op het BK. In onze omliggende landen kan dat blijkbaar wel."

De Brusselse was wel opgelucht dat ze tot dat selecte deelnemersveld behoorde. "Het is wel belangrijk dat er toch nog een BK is. Daar ben ik dankbaar voor. Gelukkig gaan kampioenschappen als het BK en het EK gewoon door, want dat is tenslotte waar wij de hele winter voor getraind hebben."

Over haar wedstrijd in Louvain-la-Neuve was Zagré tevreden. "Ik had nog liever mijn seizoensbeste gelopen (die staat op 8.05, red.), maar ik heb twee mooie races neergezet. Dit belooft voor het EK. Ik wil daar gewoon snel lopen. Dan zien we wel", bleef de Brusselse op de oppervlakte over haar ambities in Polen. Als elfde op de Europese ranglijst lijkt ze een outsider voor een finaleplaats.

Zonder Sacoor naar EK

Wie de laatste jaren een garantie zijn geworden op finaleplaats zijn de Belgian Tornados. Jacques Borlée heeft nog tot dinsdag om zijn EK-selectie te maken, maar moet Sacoor alvast uit zijn plannen schrappen. "Jonathan heeft zich geplaatst voor de finale van de Amerikaanse universiteitskampioenschappen en blijft in de VS. Hij loopt niet op het EK", aldus de bondscoach.

Jacques Borlée liet uitschijnen de voorkeur te geven aan zijn zoons Kevin, Jonathan en Dylan Borlée. Julien Watrin, een andere vaste waarde bij de Belgian Tornados, en kersvers Belgisch kampioen Alexander Doom liggen in polepositie voor de andere vijf plaatsen. Kevin en Jonathan kwamen net als Watrin niet in actie deze winter, Dylan ontgoochelde op het BK met een vierde plaats.

"Ik moet aan de Spelen denken en dan is het belangrijk dat mijn zoons en Julien kunnen kijken waar ze staan", legde Jacques Borlée uit. Over de ambities op het EK was de bondscoach duidelijk. "We gaan naar daar voor een medaille, niet om de idioot uit te hangen. Volgende zaterdag houden we een test om uit te maken wie in de basisvier staat en wie reserve is."

Belgian Tornados Jonathan Borlée, Kevin Borlée, Dylan Borlée en Jonathan Sacoor worden Europees kampioen op de 4x400 meter estafette op het EK atletiek Berlijn 2018

| Belgian Tornados Jonathan Borlée, Kevin Borlée, Dylan Borlée en Jonathan Sacoor worden Europees kampioen op de 4x400 meter estafette op het EK atletiek Berlijn 2018 (archiefbeeld).

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni