Zesde overwinning op rij voor Anderlecht

© FM Brussel
24/10/2011
In de hoogste voetbalklasse blijft Sporting Anderlecht aan de leiding na 1-2 winst tegen Westerlo. Het is de zesde keer op rij dat paars-wit wint in de competitie. In tweede klasse was er verlies voor White Star en gelijkspel voor FC Brussels.

Anderlecht wist zondag bij Westerlo in de slotfase zijn achterstand recht te zetten en won met 1-2. Vice-kampioen en bekerwinnaar Standard versloeg Zulte Waregem met 1-0. Club Brugge leed zondagavond met 2-1 op het veld van KV Kortrijk zijn eerste nederlaag van het seizoen.

Anderlecht blijft daarmee aan de leiding met 26 punten. De tweede plaats in het klassement wordt ingenomen door AA Gent, Cercle Brugge en Club Brugge die alle drie 22 punten hebben. Standard klimt naar de vijfde plaats met 18 punten.

Tweede klasse
In de tweede klasse speelde FC Brussels 2-2 gelijk tegen Lommel United. White Star leed op eigen veld een 2-4 nederlaag tegen leider Eupen.

In de stand staat White Star Woluwe nu op de 9de plaats op 12 punten van Eupen. FC Brussels staat 16de in het klassement met 8 punten.

Derde klasse B
In de derde klasse B verloor Union dit weekend een zware 1-4 nederlaag tegen Hoogstraten. Diegem-Wijgmaal bleef 0-0 en Zaventem ging met 3-1 onderuit op het veld van Rupel Boom.

Dessel blijft leider in derde klasse B. Union volgt op 7 punten op de vijfde plaats. Diegem neemt de 11de plaats in gevolgd door Zaventem. Grimbergen staat op 16.