Zie jezelf lopen op 20 km door Brussel op tvbrussel

© brusselnieuws.be
16/05/2014

Zondag vindt de 35ste editie van de 20 kilometer door Brussel plaats. De wedstrijd start om 10 uur in het Jubelpark. Alle recreatieve lopers worden de hele dag door tvbrussel op kilometer 18 gefilmd. Achteraf kunnen ze zich op de website terugzien.

Ongeveer 40.000 lopers worden zondagochtend in het Jubelpark verwacht voor de 35ste editie van de 20 kilometer door Brussel. Ze vertrekken vanaf 10 uur in verschillende golven van 5.000 deelnemers.

Alle recreatieve lopers zullen allemaal in beeld komen. Op kilometerpost 18 wordt een vaste camera geplaatst. Wie zijn tijd in het oog houdt aan dit punt kan zichzelf terug zien op de website van tvbrussel. Vanaf 18 uur brengt tvbrussel een special met de beste momenten van de wedstrijd.

Stadsradio FM Brussel zal op de Tervurenlaan aanwezig zijn met hun kenmerkende rode bus.

Verkeershinder
Het parcours van de 20 kilometer van Brussel, die onder andere door de Wetstraat, Louizalaan en Vorstlaan gaat, zal vanaf 6.30 uur compleet afgesloten zijn voor het verkeer tot de passage van de laatste loper rond 15 uur. Ook de tunnels Belliard, Tervuren, Jubelpark, Stefania, Baljuw, Louiza en Vleurgat worden dan gesloten.

Door de zware verkeershinder die er hierdoor zal komen raadt de MIVB en Brussel Mobiliteit de deelnemers en toeschouwers aan om het openbaar vervoer te gebruiken. Metrostation Merode bevindt zich op een paar minuten stappen van het vertrekpunt van de 20 kilometer door Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni