| De Zweedse verdediger Ludwig Augustinsson is eigendom van FC Sevilla.

Zweedse verdediger op huurbasis naar Anderlecht

© Belga
16/08/2023

RSC Anderlecht zit niet stil op de transfermarkt. De Belgische recordkampioen stelde woensdag met Ludwig Augustinsson zijn volgende zomeraanwinst voor. De linksback wordt voor een seizoen gehuurd van de Spaanse subtopper Sevilla.

De 29-jarige Augustinsson kan teren op heel wat ervaring. In het verleden dweilde hij naast de flank van Sevilla ook die van Kopenhagen, Werder Bremen, Aston Villa en Mallorca af. Verder verzamelde hij al 51 caps voor de Zweedse nationale ploeg.

"Ludwig is een ervaren back die in bijna elke grote competitie gespeeld heeft. Zijn toevoeging aan de kern zal de concurrentie doen toenemen. Hij is klaar om een directe impact te hebben op het veld, maar zijn ervaring zal ook ten goede komen naast het veld in het gidsen van jonge talenten zoals Moussa N'Diaye", aldus CEO Sports Jesper Fredberg.

Dinsdag versterkte RSCA ook zijn middenveld. Mats Rits maakte de gevoelige overstap van Club Brugge. De 30-jarige middenvelder zette zijn handtekening onder een driejarig contract.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni