Zwembad Elsene gaat dicht in 2019

© irismonument.be

Het zwembad van Elsene gaat in 2019 dicht voor een grondige renovatie. De gemeente is de onderhandelingen over het bad uit 1904 aan het afronden. Vooral de erfgoedwaarde van het gebouw en de badkuip was voer voor discussie.

Volgens het kabinet van sportschepen Béa Diallo (PS) vormde het beton van de badkuip grond tot heel wat discussie. Het beton, dat er al meer dan 100 jaar ligt, zou erfgoedwaarde hebben en dus niet zomaar verwijderd kunnen worden. Details kon de schepen en zijn kabinet niet kwijt, maar laat weten dat ze "de discussie aan het afronden zijn."

De renovatie van het gebouw is een verhaal van veel aankondigingen en mogelijke deadlines. In 2014 werd de vernieuwing aangekondigd, maar vrijwel meteen uitgesteld. In 2016 klonk het dan weer dat de werken in 2018 zouden beginnen. "Maar er is geen haast bij," klonk het toen.

2019

Maar de kogel is dus nu eindelijk door de kerk. Al houdt het kabinet van Diallo nog een slag om de hand. "We mikken op 2019. Een precieze datum hebben we nog niet, dat hangt nog af van de procedures en vergunningen. Maar in 2019 beginnen de werken," klinkt het.

Als het van de schepen afhangt, is de renovatie meteen ook een reden om van het pand een museum te maken. Maar dat ideetje zal niet veel meer dan een droom blijven. Het gerenoveerde pand blijft een zwembad, zo bevestigt de gemeente.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?