Zwembad Sint-Pieters-Woluwe bijna klaar

Over twee weken gaat het zwembad van Sint-Pieters-Woluwe opnieuw open voor het publiek. Na dertig jaar had het bad een grondige renovatie nodig. Met het vernieuwde zwembad heeft de gemeente een Belgische primeur, het is het eerste Olympisch zwembad in roestvast staal. Het zwembad heeft vijf miljoen euro gekost.

Jacques Vandenhautte (MR) is een trotse burgemeester. "Ik ben een zeer gelukkig man. Het is fantastisch dat we zo een grote werf op zes maanden tijd klaar hebben gekregen."

Na dertig jaar was de infrastructuur versleten en werd een nieuw zwembad broodnodig. Nu heeft de gemeente een supermodern bad met Olympische maten. Het vorige zwembad was net twee centimeter te klein om officiële wedstrijden te houden.

Dit bad heeft op de bodem en in de wanden ook kleine camera's. Die kunnen op basis van een aantal parameters inschatten wanneer een zwemmer in moeilijkheden verkeert. De computer verwittigt dan de redder die op een schermpje kan aflezen in welke zone iemand aan het verdrinken is.

Op 26 februari gaat het zwembad weer open. Ieder jaar nemen er ongeveer 440.000 mensen een duik in 30.000 kubieke meter verfrissend water. Het was de huidige burgemeester Vandenhautte die dertig jaar geleden als schepen van Sport aan de wieg stond van het bad van Woluwe.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?