Zwemclub Atlantis wil Nederlandstalige competitieclub worden

© tvbrussel
16/11/2009
Brussel is een nieuwe Vlaamse zwemclub rijker. Zwemclub Atlantis pakt meteen uit met een nieuwe formule. Iedere zondagavond tussen 5 en 7 tracht de club ouders en kinderen tegelijk in het Olympisch zwembad van Molenbeek te krijgen. De kinderen krijgen les terwijl mama en papa vrij zwemmen of zelf les volgen.

Alleen maar blije gezichten bij zwemclub Atlantis. De club bestaat pas enkele maanden, maar het succes is nu al groot, vertelt voorzitster en oprichtster Britt Geerinckx: "De eerste zondag zijn we met dertien begonnen. We zijn nu vijf weken verder en er zijn al vijftig geïnteresseerden. Met een maximumaantal werken we voorlopig niet, we willen iedereen de kans geven te leren zwemmen en allemaal samen in het bad te zitten."

Zwemclub Atlantis staat er op dat kinderen en ouders Nederlandstalig zijn en dat heeft zo zijn redenen: "Alle trainers zijn Nederlandstalig. Bovendien zijn er veel Franstalige clubs in Brussel, maar bijna geen Nederlandstalige," aldus Geerinckx.

Geerinckx is regentes Lichamelijke Opvoeding. Ze schreef haar eindwerk over het opstarten van een zwemclub en brengt nu haar ideeën in praktijk. Aan ambitie is er alvast geen gebrek: "Het is de bedoeling dat dit de competitieclub van Brussel wordt. We zijn nu begonnen met watergewenning en het leren zwemmen, maar het is de bedoeling dat we die kinderen later allemaal in een competitiegroep krijgen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni