Zwemmen tegen aids

Karolien Merchiers
© Brussel Deze Week
19/11/2005
De solidariteitsactie Swim For Life is aan zijn tiende editie toe. De organisatoren hopen met deze speciale editie van hun zwemmarathon de kaap van 50.000 euro te overschrijden.

Ieder jaar organiseert de vereniging Brussels Gay Sports (BGS) een zwemmarathon ter gelegenheid van de Internationale Aidsdag op 1 december. Vorig jaar wisten de zwemmers voor Swim For Life al een recordbedrag van 21.337 euro bij elkaar te sprokkelen, maar dit jaar legt de organiserende Brussels Gay Sports (BGS) de lat wel erg hoog: het wil op 27 november 50.000 euro inzamelen.

De opbrengst wordt verdeeld onder enkele aids-hulporganisaties. Dit jaar zijn dat zes verenigingen: Ex Aequo, ICAR, Les soeurs de la perpétuelle indulgence, Magenta, Espace social télé-service en het Aids Solidariteitsfonds. Het principe is eenvoudig: de verschillende zwemmersploegen (uit het holebimilieu of sympathiserend) zoeken sponsors voor de afstanden die ze zullen zwemmen. De gemeente Sint-Gillis stelt zijn Victor Boinzwembad ter beschikking voor het evenement dat zes uur duurt, van 12 tot 18 uur. Niet alleen de zwemmers, maar ook een breed publiek zorgen voor de nodige ambiance.

Het evenement richt zich tot over de landsgrenzen; sportclubs uit Parijs, Rotterdam en Keulen werden uitgenodigd. Aan Nederlandstalige kant leent nieuwsanker Wim De Vilder zijn gezicht aan de actie. Om de competitiegeest aan te wakkeren, worden er ook enkele prijzen uitgedeeld door minister-president Charles Picqué. Wie mee wil zwemmen, kan zich via de web­site aanmelden bij een van de deelnemende teams. Iedere zwemmer moet zich voor minstens dertig euro laten sponsoren door vrienden, familie of kennissen. U kunt natuurlijk ook een schenking doen, zonder zelf mee te zwemmen, op het rekeningnummer 375-4203983-82 met vermelding S4L2005.

:: Swim For Life, op 27 november van 12 tot 18 uur in het Victor Boinzwembad, Wipstraat 38 in
Sint-Gillis.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni