Sterrenchef start kookatelier in Thurn & Taxis

© tvbrussel
10/03/2009
Yves Mattagne, de bekende chef van het tweesterren restaurant Seagrill, opent in Thurn & Taxis een kookatelier. Jong en oud kunnen er kookles krijgen op niveau in drie verschillende talen, waaronder ook het Nederlands. Het kookatelier past in een nieuwe trend waarbij steeds meer topchefs hun brood verdienen met nevenactiviteiten.

In de kelders van Thurn & Taxis opent de topchef van de Sea Grill zijn tweede kookatlier.Hij heeft er al eentje in Bièrges.

Yves Mattagne: "Dit is een kookatelier voor iedereen, dus niet enkel voor professionele koks. De meeste deelnemers zijn gemotiveerde, gepassioneerde thuiskoks die hier wat komen bijleren."

Er is ruimte voor 85 leerlingen aan een viertal grote kookeilanden. In de Sea Grill focust Mattagne zich hoofdzakelijk op visgerechten, maar in dit atelier komt er veel meer aan bod.

Yves Matagne is niet de enige topchef met lucratieve nevenactiviteiten: TV-kok Piet Huysentruyt heeft zijn boeken en kruiden en de beroemdste sterrenkok Peter Goossens is te zien in het tv-programma 'Mijn restaurant'. Binnenkort gaat Mattagne ook nog een groente- en fruitwinkelketen openen, en er is meer:

"Ik heb een eigen televisieprogramma, '1000 seconden', en werk ook voor Delhaize, Sodexho en Unilever," legt Mattagne uit. "Ik heb dus inderdaad heel wat nevenactiviteiten."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni