Roemeense lente in Brussel

© FB / Arthis

Op zaterdag organiseert het Belgisch-Roemeens Cultureel Huis de veertiende editie van de Roemeense Lente. De Vismarkt wordt dan volledig omgedoopt tot een heus festival românesc.

Verschillende artiesten zullen het podium betreden, waaronder ook Paula Seling die Roemenië in 2010 en 2014 vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival en Laura Bretan, bekend van America’s Got Talent 2016.

Je vindt er verschillende standen met artisanale producten zoals sieraden, schilderijen, sculpturen en kledij. Een andere stand wordt omgebouwd tot atelier waar paaseieren beschilderd worden, een typisch Roemeense ambacht.

Interculturele dialoog

Als je door het vele volksdansen een hongertje hebt gekregen, kan je bij de verschillende eettentjes proeven van traditionele gerechten uit Roemenië.

Organisator Arthis legt zich voornamelijk toe op integratie via socioculturele activiteiten en vorming. Met dit festival wilt het de Brusselaars laten kennis maken met de Roemeense cultuur en zo de interculturele dialoog tussen beiden stimuleren.

Roemeense lente in Brussel 13/04, 12.00 Vismarkt

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?