Amy Granat & Drew Heitzler in Galerie VidalCuglietta

De galeries schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond in Brussel. De laatste nieuwkomer is Galerie VidalCuglietta aan het kanaal.

De galerie maakt haar debuut met een groepstentoonstelling waarin drie verschillende kunstenaars worden samengebracht. Drew Heitzler drukt zich uit in verschillende media die op elkaar inspelen. Een reeks schilderijen van bananenschillen, een sculptuur van zwarte rubberen bananen en een projectie van een fruitschaal vormen samen een soort stilleven. De werken verwijzen naar de popart én naar het koloniale verleden van België, maar zowel inhoudelijk als formeel is het ensemble toch wat magertjes.

Overtuigender is de videoprojectie die fungeert als conversation piece waarin de video van Heitzler boven die van Amy Granat wordt geprojecteerd. Heitzlers zwevende fruitschaal wordt gecombineerd met Granats grofkorrelige beelden van surfers, wat zorgt voor een dromerige sfeer. Granat is vooral bekend voor haar experimenten met film en celluloid en toont hier ook een reeks fotogrammen. Ze speelt met de materialiteit van het medium, wat Cheryl Donegan, de laatste van de drie, ook doet in haar schilderijen.

Donegan experimenteert met de schilderkunstige drager door werken op te bouwen uit verschillende lagen materiaal. Zo bestaat één werk uit beschilderd blauw plastic boven op een laag karton die op het frame rust en waar ook nog een lap stof tussen zit. Aan de zijkanten van haar werken - die bij de meeste schilderijen onbenut blijven - ziet men het best hoe gelaagd ze zijn. De reeks wordt afgesloten met de mooie video File, waarin korte fragmenten van abstracte patronen uit Donegans omgeving aan elkaar worden gemonteerd. Door te debuteren met drie kunstenaars die in ons land niet zo bekend zijn, illustreert Galerie VidalCuglietta dat ze niet bang is risico's te nemen. Dat belooft!

wanneer: > 18/12/2011, wo > za 12 > 18.30
waar: Galerie Vidalcuglietta, Barthélemylaan 5
info: 02-502.53.20
 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
  • Drie politicologen over de kiescampagne
  • Iedereen bio: grote biowinkels veroveren het gewest
  • Europeaan, Brusselaar en kandidaat: 'Ik wil hier blijven wonen'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Meteor Musik: soundtrack voor de kosmos
  • Brussels Jazz Weekend: the perfect coalition
  • Big Thief: amis d'une autre galaxie
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement