Chinees drama wint internationale 'grand prix' op Brussels Internationaal Film Festival

Beeld uit de Chinese film So Long My Son, winnaar van het het Brussels film festival

Op het Brussels International Film Festival (BRIFF) zijn zaterdag de prijzen uitgereikt. Het Chinese familiedrama "Di Jiu Tian Chang" (So Long My Son) van regisseur Wang Xiaoshuai won er de 'grand prix' in de internationale competitie.

Het Brussels International Film Festival (BRIFF) liep van donderdag 20 juni tot en met zaterdag 29 juni. Verspreid over verschillende locaties in Brussel, gaande van Flagey tot Bozar, konden filmliefhebbers en professionals terecht voor uiteenlopende Belgische en internationale films.

Zaterdagavond werden de prijzen van het festival uitgereikt. In de internationale categorie werden naast een 'grand prix' ook nog een prijs van de jury en een publieksprijs uitgereikt. Het speelfilmdebuut van regisseur Richard Billigham, "Ray & Liz", kreeg de prijs van de jury. De publieksprijs was voor "Shooting the Mafia", een documentaire van Kim Longinotto over fotografe Letizia Battaglia.

In de nationale competitie ging de 'grand prix' naar het Lets-Belgische drama "Oleg" van regisseur Juris Kursietis en in de 'Directors' Week'-competitie (de competitie voor Europese cineasten) ging de 'grand prix' naar de documentaire "Animus Animalis" van regisseur Aiste Zegulyt.

Ook in de nationale competitie was er een aparte publieksprijs. Die ging naar "Good Favour", een Iers-Belgisch-Nederlands-Deense coproductie van regisseur Rebecca Daly. In de 'Directors' Week'-competitie tot slot kreeg het Franse "Sophia Antipolis" van Virgil Vernier de prijs van de jury, het Zweeds-Deense "Koko-di Koko da" van Johannes Nyholm de prijs van de jongerenjury en het Nederlandse "Light as Feathers" van Rosanne Pel de prijs van de jury.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?