Bibliotheekweek: laat u verwennen door Struyf en Van Bendegem

Schoon volk op de Bibliotheekweek, 16 tot en met 24 oktober. Met 'Vol onverwachte ontmoetingen' kunnen de Brusselse bibliotheken hun troef van ontmoetingsplaats uitspelen, in én naast de boeken. Een rijtje namen die op Verwendag (zaterdag 16 oktober, tenzij andere datum vermeld) komen aperitieven of ontbijten in de bieb. En van u hetzelfde hopen.

Stil zal het voor een keertje niet zijn in de bibliotheek van Anderlecht met een workshop djembé door Karel De Ridder. De groep Broes treedt ook op, en Zerox brengt een showcase en workshop beatbox, geluiden produceren met je mond. In Sint-Pieters-Woluwe geeft Hanneke Siebelink op 21 oktober een lezing naar aanleiding van haar jongste boek De 50 dagen die Europa veranderden . Annemie Struyf komt in Evere uw oren verwennen met haar vertelsels over Ladies first, first ladies . In Watermaal-Bosvoorde fluistert Isabel Allende woordkunstenares Katelijne Billet verhalen toe op 23 oktober. Oudergem begint al op 14 oktober met stand-up comedy van Henk Rijckaert en Bert Gabriëls. Marc Vermeersch geeft op 19 oktober een uiteenzetting over de oorsprong van geweld, en op 22 oktober is er dan 'een onvervalste bibquiz'.

In de Elsense bibliotheek Sans Souci is het knabbelen op breincrackers met Jean Paul Van Bendegem. Zijn lezing Being Jean Paul Van Bendegem - Een duik in een hoofd vol verrassende verbanden is wellicht nog "beter dan het boek". Van Bendegem veroorzaakt vonkjes in uw hoofd tussen Sherlock Holmes en stripverhalen, wiskunde en literatuur, geloof en humor, een erotisch schilderij van Courbet en intelligent design. Uw kinderen neemt u gewoon mee, want voor hen is er filoatelier met filosoof Peter Algoet en Katrien Van Hecke van Io in de monstertuin en Ahatani en het geheim van het oudste verhaal .

In Ukkel brengen Antje De Boeck en Ronny Verbiest het stomende Aalst weer tot leven. Jette ontvangt op 22 oktober verteller Frank Cools, die de vreemde tantes en zwarte kippen van Annie M.G. Schmidt over de soep doet vliegen. Een dagje later krijgt de bibliotheek bezoek van een BM (Bekende Muis), Geronimo Stilton.


-> Inschrijven en info over de locaties
(soms buiten de bibliotheekmuren) op www.[naam gemeente].bibliotheek.be

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
BRUZZ Magazine
deze week
  • Wanneer de straat je tuin wordt: 'Een mens heeft natuur nodig'
  • Gudule: Brussel heeft een eigen wijn
  • Joost Vandecasteele: 'Mijn eigen boeken gooide ik weg'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Christine and the Queens: Queen C claims the throne
  • Back to the roots met Pauline Beugnies
  • Festival International des Brigittines
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement