Charles Van Gisbergen: kleuren die geen pijn doen

Lieven Bulckaert
© Brussel Deze Week
15/10/2004

Grafiek neemt in het leven van Charles Van Gisbergen (° 1942) een belangrijke plaats in. Hij leerde het vak aan het Hoger Sint-Lukasinstituut in Schaarbeek en doceert het al jaren aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Anderlecht. In zijn werk combineert hij heden en verleden, abstract en figuratief. Overal waar hij komt, verzamelt hij tekens, gedachtenassociaties en beelden, die hij in zijn atelier samenvoegt tot grafische composities. Het resultaat is origineel en tegelijkertijd toegankelijk voor het grote publiek. Een steeds terugkerend element in het oeuvre van Van Gisbergen is het labyrint: hij ziet een doolhof als een metafoor voor de zoektocht naar het ultieme lichamelijke en geestelijke geluk.

De tentoongestelde werken getuigen van een hoog artistiek niveau en een even grondige technische kennis, met een heel geraffineerd kleurenpalet. De kunstenaar stelt zowel in het binnen als het buitenland regelmatig tentoon en sleepte prestigieuze prijzen en onderscheidingen in de wacht.

Grafiek van Charles Van Gisbergen in GC Op-Weule, Sint-Lambertusstraat 91, 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe. Van 23 oktober tot en met 14 november van 10 tot 22 uur, op zaterdag tot 18 uur, zondag tot 13 uur. 's Maandags gesloten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni