Expo: eindejaarstentoonstelling Sint-Lukas

Ook op de kunsthogeschool Sint-Lukas worden rond deze tijd de rapporten uitgedeeld. De uitslagen van de studenten zijn onze zaken niet, maar hun eindwerken wel. Die staan zoals elk jaar een paar dagen tentoongesteld.

Het zijn zowel de studenten van de kunsthumaniora, van de academie, als van de hogeschool die deze maand op de campus laten zien wat ze er dit jaar van gebakken hebben. Tegelijk organiseren en presenteren de bachelors grafisch ontwerp hun eigen tentoonstellingen buitenshuis. De eerste lichting afstuderende masters audiovisuele en beeldende kunsten zullen in september het hele gebouw aan de Paleizenstraat ter beschikking krijgen voor hun afstudeerprojecten.

Die tentoonstellingen zijn altijd de moeite omdat ze nieuw talent aan de oppervlakte brengen. Oud-student Franky Verdickt bijvoorbeeld, exposeerde vorig jaar nog op de laatstejaarstentoonstelling fotografie en was zopas met de andere finalisten van de Canvascollectie in het Paleis voor Schone Kunsten te zien. Een andere oud-studente, Kumi Oguro, werd in die wedstrijd zelfs genomineerd voor de publieksprijs.

De tentoonstellingen op de campus beginnen met een publieke vernissage en nocturne. Als het weer op 27 juni het toelaat worden er op de binnenkoer kortfilms van de studenten geprojecteerd. Er is een muzikale performance gepland door Peter Jacquemyn, Bruno Hardt en Jan Pillaert, en een deejayset van 'The shufle jack trackx'. De studentenraad organiseert ondertussen een barbecue.

Het wordt overigens de laatste keer dat u de oude gebouwen van Sint-Lukas zult kunnen bezoeken, want de verbouwingen gaan in het najaar een definitieve fase in. Vanaf 1 oktober maakt de school deel uit van een megafusie waar ook Narafi Brussel, Sint-Lucas Architectuur Brussel en Gent, Sint-Lukas Gent, het Lemmensinstituut in Leuven en de Limburgse Media en Designacademie bij betrokken zijn.

:: Info via 02-250.11.00 en info@sintlukas.be

De eindejaarstentoonstellingen van Sint-Lukas

Hogeschool en hogere leergangen

27 juni, 19 uur (vernissage met een muzikale performance door Peter Jacquemyn, Bruno Hardt en Jan Pillaert, dj-set, barbecue en filmvertoningen) en 28 en 29 juni, 14-18 uur, Paleizenstraat 70, Schaarbeek.

Kunsthumaniora en Academie

27, 28 en 29 juni, 14-18 uur, Groenstraat 156, Schaarbeek.

Bachelors Grafisch Ontwerp

26 juni, 19 uur, en 27, 28 en 29 juni, 14-18 uur, The Egg,
Barastraat 175, Anderlecht.

Bachelors Interieurvormgeving

20 juni, 20 uur, en 21, 22 en 23 juni, 14-18 uur, Art2Work,
Henegouwenkaai 43, Sint-Jans-Molenbeek.

Bachelors Vrije Kunsten

18 juni, 18 uur, en 19 t/m 25 juni, maandag t/m vrijdag 10-16 uur, donderdag tot 19 uur, zondag 10-13 uur, gemeentehuis, Colignonplein, Schaarbeek.

Documentatietentoonstelling
17 t/m 29 juni, 9.30-16.30 uur, MIM, Hofberg 2, Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
BRUZZ Magazine
deze week
  • Wanneer de straat je tuin wordt: 'Een mens heeft natuur nodig'
  • Gudule: Brussel heeft een eigen wijn
  • Joost Vandecasteele: 'Mijn eigen boeken gooide ik weg'
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Christine and the Queens: Queen C claims the throne
  • Back to the roots met Pauline Beugnies
  • Festival International des Brigittines
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement