Het Astoriahotel in de Koningsstraat, een van de oudste en bekendste hotels van Brussel, krijgt een ingrijpende facelift. Het hotel staat leeg sinds november vorig jaar. De grondige restauratiewerken zijn het werk van het Brusselse architectenbureau Ma².

Grote namen als Winston Churchill, Salvador Dali en president Eisenhouwer verbleven in dit hotel. Het vernieuwde hotel moet dezelfde internationale uitstraling krijgen.

De geklasseerde delen van het hotel, de gelijkvloerse verdieping en de gevel, worden grondig gerestaureerd. De vijf overige verdiepingen worden gerenoveerd. Op die manier zal het hotel opnieuw aan alle eisen van een luxehotel en de strenge veiligheidsnormen voldoen.

Het hotel wordt ook uitgebreid, vertelt projectleider Johan Bellaert. "Er komt een uitbreiding. We gaan de capaciteit van het hotel naar 140 kamers optrekken. Dat wil zeggen dat we moeten uitbreiden, zowel in de hoogte, in de breedte en in de diepte. Maar dat hangt af van de bouwvergunningen die we gaan krijgen.

De werken zullen 2 a 3 jaar duren en zo'n 30 milljoen euro kosten. Het is niet het eerste Brusselse project voor Ma². Eerder restaureerden zij ook al de kerk van Laken, het Beursgebouw en de bibliotheek van Solvay.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni