Le Troubadour van Brel voor 2.200 euro verkocht

© FM Brussel
13/03/2009
Een onbekend werk van Jacques Brel werd vanmiddag in veilinghuis The Romantic Agony in Sint-Gillis geveild voor 2.200 euro. Het gaat om het scenario van een kortfilm Le Troubadour van de hand van Brel.

Het onbekende scenario Le Troubadour van Brel lokte heel wat geïnteresseerden. Uiteindelijk ging het werk voor 2.200 euro onder de hamer. Een redelijke prijs, want de geschatte waarde lag tussen 1.500 en 2.500 euro. "Het gaat om een scenario dat Brel naar een uitvoerder gestuurd heeft," legt Johan Devroe van veilinghuis The Romantic Agony uit. "Hij heeft het zelf getypt en er staan ook een aantal correcties van zijn hand in. De begeleidende brief is eveneens door Brel gesigneerd."

Het scenario voor Le Troubadour is uitzonderlijk omdat het een nog onbekend werk van Brel is. Zelfs in de bekende biografieën over de zanger wordt er geen melding over gemaakt. "Dat is het uitzonderlijke. Begin jaren 1970 heeft Brel pas zijn eerste film gemaakt (Franz uit 1971), maar blijkbaar heeft hij al in 1953 een kortfilm geschreven."

Het historisch interessante werk dook eerder bij toeval op. "Het is een privépersoon die de tekst van het scenario en de brief ontdekt heeft toen hij het archief van een opgedoekt filmbedrijf opkocht."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni