Meg Stuart keert eventjes terug

Michaël Bellon
© Brussel Deze Week
27/10/2004
Het verblijf van de Amerikaanse choreografe en danseres Meg stuart en haar in Brussel gevestigde dansgezelschap Damaged Goods bij Schauspielhaus Zürich is afgelopen. Stuart sluit de periode van de grotezaalproducties ALIBI (2001) en Visitors Only (2003) af met de intimistische voorstelling "Forgeries, Love and other Matters". Die productie ging in mei in première in Zürich en passeerde ondertussen al langs het Holland Festival en het Festival van Avignon. Nu is het onze beurt.
oor Forgeries werkte Meg Stuart samen met de Canadese choreograaf en danser Benoît Lachambre en de Amerikaanse componist en muzikant Hahn Rowe, die ze nog kent van in New York en met wie ze in het begin van haar Belgische periode al No longer readymade (1993) en het Crash landing-project (1996-1999) maakte. Rowe speelt zijn minimale soundtrack live op het podium.

"Een zedenkomedie die gemuteerd is tot een sciencefictionverhaal," zo omschrijft Damaged Goods de voorstelling. Volgens wat we er al over gelezen hebben, is Forgeries een tranche de vie van een man en een vrouw die na de apocalyps een plaats, een houding en een zinvolle bezigheid trachten te vinden in een vreemdsoortig landschap (pluchen heuvels tegen een stalen achterwand). Dat landschap zou evengoed een reusachtig lichaam kunnen zijn, net zoals hun eigen lichaam een soort landschap is dat uitnodigt om verkend te worden, zonder dat het duidelijk is wat dat verkennen zou kunnen opleveren. Wat doen luizen precies in de pels?
Voor de rest is er alleen rommel, materiële rommel die zich in spelonken heeft opgestapeld, en een beeldenstroom die via een tv-scherm de man en de vrouw overspoelen.

Forgeries, love and other matters door Damaged Goods/par b.l.eux, 28, 29 en 30 oktober en 3 en 4 november om 20.30 uur in het Kaaitheater.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni