Roland Mahauden, voormalig directeur van Théâtre De Poche, overleden

© SDR, Théâtre de Poche

De voormalige directeur en vicevoorzitter van het Théâtre De Poche in het Ter Kamerenbos is vrijdag op 76-jarige leeftijd overleden. "Het is een tijdperk dat afgesloten wordt", klinkt het bij het theaterinstituut.

Roland Mahauden stond 20 jaar lang aan het hoofd van het Théâtre De Poche en is bekend voor zijn intuïtieve stijl. Die werkmethode bracht hem tot het leiden van enkele bekende stukken zoals "De Vaginamonologen" van Eve Ensler of "Trainspotting" van Irvine Welsh.

1,25 euro

De theaterdirecteurs van vandaag zwaaien met diploma's, maar hij heeft alles geleerd al doende. Hij was afwisselend instructeur, paracommando, iconoclast, regisseur, stuntman, balletorganisator en eeuwige reiziger. Die reis gaf hem zijn eigenheid en zelfs een poëtische staat die we bewonderden", schrijft zijn team.

Mahauden is ook bekend voor zijn strijd voor cultuur voor iedereen. Hij stond aan de wieg van de vzw Article 27, die werd opgericht in 1999. De organisatie gaf kwetsbare groepen toegang tot voorstellingen voor 1,25 euro, of 50 Belgische frank in die tijd.

Voor Brussels schepen van Cultuur Karine Lalieux heeft Ronald Mahauden "een speciale plaats" in het theaterlandschap. "Zijn engagement en zijn passie zullen gemist worden", zegt ze in een perscommuniqué.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?