STUFF. is residentieartiest in Flagey

© Alexander Popelier
| Stuff

Brussel houdt van STUFF. Woensdag zetten ze discotheek Fuse in vuur en vlam en volgend seizoen is het gezelschap van Lander Gyselinck een jaar lang artiest in residentie bij Flagey. De aftrap geven ze al op negen en tien mei. Dan kan je in Flagey je eigen videoclip van de band regisseren.

Volgende week strijkt de STUFF. Fulina Experience neer in Flagey. Die installatie werd ontworpen in samenwerking met regisseur Wim Reygaert en Imec, een Leuvens bedrijf dat zicht focust op elektronica en nanotechnologie. Zij behoren tot de absolute wereldtop in hun vakgebied. Voor de installatie-videoclip werd de gemoedstoestand van de vijf bandleden gemeten en visueel voorgesteld. Als bezoeker kan je in Flagey die beelden sturen, naargelang de prikkels die je zelf interessant vindt. Iedereen krijgt dus een unieke beleving voorgeschoteld.

STUFF. kreeg voor hun residentiejaar carte blanche van Flagey. Dat leidde momenteel al tot een eerste project. In oktober brengt het kwintet samen met Philip Catherine een hommage aan elektro-jazzmuzikant Marc Moulin. Catherine zal nummers uit Moulins album Stream brengen. STUFF. interpreteert en bewerkt de stukken van de Brusselse muziekpionier op hun eigen manier. Ook in januari, tijdens het Brussels Jazz Festival zakt STUFF. af naar Brussel. Voor meer informatie over dat concert is het wachten op de voorstelling van het nieuwe seizoen bij Flagey, begin juni.

Maandag komt STUFF. langs in ons radioprogramma Downtown voor wat meer uitleg over hun videoclip en hun clubavond in Fuse.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?