Brussels Summer Festival maar half zo lang

© BLUE TATTOO

Het Brussels Summer Festival zal vanaf volgend jaar maar vijf dagen duren in plaats van tien. De verkorting is vooral nodig om budgettaire redenen. Groepen worden duurder en  ook bewaking heeft een prijs. Daarnaast speelt de nieuwe programmatie in op de behoeften van de bezoekers. 

Het bekende muziekfestival duurde tot vorige zomer tien dagen en vond plaats op vier verschillende podia verspreid in het centrum van de Stad Brussel. De volgende editie wordt dus met de helft ingekort. Dat schrijft La Dernière Heure.

Volgens Brussels Expo, die het festival al vier jaar organiseert, wordt er zo ingespeeld op de noden van de festivalgangers. “We hebben een bevraging gedaan bij de bezoekers. Daaruit blijkt dat de meeste mensen maar drie of vier dagen komen, ook al hebben ze een pass voor tien dagen,” zegt Perrine Marchal aan BRUZZ. “Weinig mensen komen effectief alle dagen naar het BSF.”

Duurdere artiesten en veiligheidsmaatregelen
Ook het budget voor het festival speelt een rol in de verkorting. “Artiesten zijn duurder dan vroeger,” legt Marchal uit. Ook de kosten van de veiligheidsmaatregelen lopen op. “In deze tijden moeten we het festival goed beveiligen, maar dat is ook duur,” klinkt het.

Vorig jaar bezochten meer dan 115.000 mensen het festival. Voor de volgende editie verwacht Brussels Expo evenveel mensen. “Tijdens de vorige jaren stonden de grootste podia er ook slechts drie of vier dagen, daar verandert er dus eigenlijk niets,” aldus Marchal.

Het Brussels Summer Festival vindt volgend jaar plaats van 14 tot en met 18 augustus in het centrum van Brussel. Op de eerste namen van artiesten is het nog even wachten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
BRUZZ Magazine
deze week
  • Assita Kanko: 'De N-VA? Ik zit goed bij de MR'
  • Landbouw in Neerpede: hoe lang nog?
  • Weg uit Vlaanderen: hippe senioren verhuizen naar bruisend Brussel
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
Neem een abonnement