Brusselse band Vuurwerk tekent contract bij Universal

© BRUZZ
13/06/2017

De Brusselaars Thieu en Jergan hebben met hun live elektronica band Vuurwerk een contract getekend bij platenfirma Universal Music België. Hun debuutalbum komt dit najaar nog uit, in oktober staat de band ook op de planken van de Ancienne Belgique.

Vuurwerk brengt live elektronica die gepaard gaat met een indrukwekkende audiovisuele ervaring. De twee Brusselaars achter het project, Thieu en Jergan, opereren ondertussen vanuit Londen, waar ze op de steun kunnen rekenen van onder meer BBC 6, NME, maar ook het befaamde Boiler Room.

Opvallend is dat het duo naast hun muzikale carrière ook nog vasthoudt aan hun andere jobs, die van psychiater en psycholoog. Maar dat belet hen niet om grote stappen te zetten, zo blijkt, nu Vuurwerk een contract heeft getekend bij Universal Music België.

Universal laat ook weten dat debuutalbum van Vuurwerk in het najaar van 2017 in de rekken zal leggen. In afwachting daarvan passeert de band ondertussen nog op Rock Werchter, Pukkelpop, maar in oktober ook in de Ancienne Belgique.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Cultuurnieuws, Muziek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni