Meer dan 115.000 muziekliefhebbers op Brussels Summer Festival

© Belga
16/08/2017

Een tevreden organisatie van het Brussels Summer Festival (BSF) laat weten dat meer dan 115.000 muziekliefhebbers mee kwamen genieten van de 16de editie van het tiendaagse festival. En dat is nog zonder de laatste festivaldag meegerekend, toen absolute headliner Pet Shop Boys het festival afsloot op het Paleizenplein.

"Ondanks, bij momenten, een fris herfstweertje zijn we toch in ons opzet geslaagd: verhoudingsgewijs evenveel volk trekken als vorig jaar, ondanks dat er twee avondprogramma's minder waren op de Kunstberg, en bovendien zorgen voor een feestelijke festival zonder incidenten", stelt de organisatie.

Vooral de tegen het regenweer beschutte zalen La Madeleine en de Magic Mirrors, die zijn comeback maakte, konden rekenen op een uitzonderlijke toeloop tijdens de wisselvallige temperaturen. De organisatie bedankt ook het publiek voor het vertrouwen en het geduld bij de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen en soms langere wachtrijen.

Steeds internationaler
Het Brussels Summer Festival bevestigde dit jaar zijn status van multicultureel evenement in de Belgische hoofdstad en merkt dat het steeds internationaler wordt. Zowel op gebied van artiesten met namen als Feist, Pet Shop Boys of Calypso Rose, als op gebied van bezoekers die de oversteek maakten uit verschillende buurlanden.

"Een kleine anekdote en niet zomaar één, het BSF heeft een deel van het concert van Orbital uitgezonden als Facebook Live. Op het moment dat we dit schrijven, is deze video wereldwijd door meer dan 50.000 mensen bekeken", aldus nog de organisatie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, Muziek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni