Ook deze zomer brengt Recyclart buurtbewoners, muziekliefhebbers en feestvierders bijeen tijdens de Recyclart Holidays. Aftrappen doet het zes weken durende festival donderdagavond met de opening van het Museum van de Fotografie van Brussel en een concert van de Amsterdams-Turkse folkband Altin Gün.

Het recept van Recyclart Holidays is al jarenlang hetzelfde: elke donderdag valt er een uniek concert te beleven, op vrijdag is het dan de beurt aan de party people met telkens andere hosts en muziekgenres. Ook deze zomervakantie houdt het kunstencentrum dat ritme aan, met passages van onder meer Altin Gün, Los Wembler’s, dj Colonel Sweetback en vele anderen.

Tussen al het feestgedruis door moet het treinstation aan de Kapellekerk ook voor de buurtbewoners een verzamelplek zijn. Dat wordt al sinds 2010 in de hand gewerkt met de organisatie van verschillende workshops. Zo kan je er op verschillende momenten terecht voor lessen in broodbakken en zeefdrukken.

Tijdelijke galerie
Nieuw is wel het Museum van de Fotografie van Brussel, een ambitieuze fototentoonstelling die enkel gedurende de openingsavond het werk van maar liefst 80 Belgische fotografen zal tonen. Deze expo is vooral een kritiek op de afwezigheid van een écht museum in de Belgische hoofdstad. Nadien is er in Recyclart ook plaats voor een tijdelijke vestiging van de internationaal gerenommeerde fotogalerij Josey Dakota Galerij, met andere vestigingen in Londen en Shanghai.

Verder tekenen de andere vaste ingrediënten - het openbaar kapsalon, de mobiele BBQ en de kermisattracties - elke donderdag en vrijdag present, net zoals La Plus Grande Kermesse du Monde. Aan de vooravond van de nationale feestdag is er ten slotte ook een jogging van 5 kilometer door de Marollen.

> Recyclart Holidays. 29/06 > 04/08, Recyclart, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Cultuurnieuws, Muziek, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni