YOOTH: een brikabrak van hip hop, afrobeats en baile funk

© LT

Het kan iets te maken hebben met de mijnen waarnaast deze jonge Limburger opgroeide, maar Yooth graaft diep om te vinden wat hij zoekt. Verwacht je aan de nodige Boom-tchak-boom-boom-tchak-tchak en een hele hoop klanken uit het zuidenBaile is eens niet de naam van een cocktailbar op Sint-Goriks, wel van het genre waar Yooth zich mee bedient. Met zijn eigen ‘Brikabrak’ feesten brengt hij de beste dj’s en rappers samen. Kortweg: Yooth zoekt daar waar wij nog niet eens aan kunnen. 

PS: Zijn mama noemt ‘m gewoon nog Ingmar. 

Eerste CD: 

“Ik weet nog dat ik pas "Elektronische Muziek" ontdekt had, ik was echt 8 of 10 jaar oud, maar had totaal geen idee hoe dat met genres en stijlen in mekaar zat. Ik kocht gewoon een CD genaamd "Techno": I hated it.” 

Perfecte afsluiter: 

bellini - samba do brasil / modjo - lady (baile flip) w/ tera kòrá 

Mainstage of kleine donkere club? 

“Ik ga sowieso voor de kleine zaal kiezen. Het creëert een persoonlijke en intieme sfeer, waar je van dichtbij de reacties van het publiek kan zien. Ik wil mensen doen bewegen, in de letterlijke én figuurlijke zin.” 

Favoriete Brusselse venue: 

“De Zilveren Zaal van de Beursschouwburg. De locatie, de zaal zelf en de capaciteit zijn allemaal perfect voor een topfeest. En de buitenwippers zijn ook nog eens supervriendelijk; een rariteit”.

YOOTH HOOR JE TWEEWEKELIJKS OP MAANDAGAVOND OP BRUZZ

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?