| Het politiecommissariaat van de politiezone Brussel Noord in de Brabantstraat, vlakbij het Noordstation

26-jarige man sterft na hartaanval na politie-interventie in Schaarbeek

Rojin Ferho
© BRUZZ
30/07/2021

Mounir, een 26-jarige man, werd onwel tijdens een politie-interventie woensdagnacht in Schaarbeek, en sterft de dag nadien in het ziekenhuis. “De autopsie vindt zaterdag plaats en moet meer duidelijkheid geven over de reden van overlijden”, zegt Magali Jeumont, persmedewerker bij het Brussels Parket.

In de nacht van woensdag op donderdag wordt de politie gebeld omdat er een naakte man zou rondlopen in de Brabantstraat. Een politie-interventie volgt nadat de man in kwestie een voertuig aan het beschadigen was. De man zou onder invloed van middelen geweest zijn. Dat zegt de adjunct-woordvoerder van de politiezone Brussel-Noord aan RTL.

De 26-jarige Mounir krijgt een hartstilstand in de ambulance en wordt gereanimeerd door de hulpdiensten. In de late namiddag stierf Mounir dan toch in het ziekenhuis.

Omstandigheden onduidelijk

De omstandigheden waarin de 26-jarige Mounier overleed, zijn nog onduidelijk. Al is Hinde, de grote zus van Mounir ervan overtuigd dat haar broer slachtoffer is van politiegeweld en verschillende afranselingen kreeg alvorens hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

"Ik bezocht hem donderdag in het ziekenhuis. Hij had overal littekens, alsof hij klappen had gekregen", getuigt Hinde aan RTL. "De dokter gaf mij ook een CT-scan waarin bleek dat Mounir een hematoom (bloeduitbarsting, red) had in zijn hersenen", klinkt het.

Autopsie

De getuigenis die Hinde aflegt bij RTL, kan het Brussels Parket op dit ogenblik niet bevestigen. "Wij bevestigen inderdaad het overlijden van de jongeman. Verder kunnen we alleen maar bevestigen dat er een wetsdokter is aangesteld en er morgen/zaterdag een autopsie plaatsvindt", zegt Magali Jeumont van het Brussels parket aan onze redactie.

"Het onderzoek van het overlijden is dus volop aan de gang, meer informatie volgt nadien", klinkt het nog. "De resultaten van die onderzoeken zullen wel even op zich laten wachten."

Correctie: in een eerdere versie schreven we dat er sprake was van een arrestatie, maar dat kan de politiezone of het parket op dit moment niet aan onze redactie bevestigen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni