40 maanden cel met uitstel voor dealer met kilo's drugs in ouderlijke huis

gevangenis sint gillis

De correctionele rechtbank van Brussel heeft Guillaume H. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 40 maanden met voorwaardelijke schorsing. De 20-jarige dealer werd op 22 juni gearresteerd in Sint-Gillis. In zijn ouderlijke huis werd bij een huiszoeking onder meer 1 kg ecstasy, nog eens MDMA en 700 gram LSD gevonden.

De 40 maanden cel met opschorting was de straf die het parket van Brussel op 7 juli eiste, schrijft La Capitale.

Uit een politierapport bleek dat een drugsdealer niet ver van een tramhalte in de buurt van Sint-Gillis, grote hoeveelheden verkocht. Op 22 juni zag de politie de jongeman bezig met een deal. Ze waren hem na de verkoop gevolgd naar het huis van zijn ouders. Guillaume H. werd gearresteerd en er vond een huiszoeking plaats bij zijn ouders.

Daar ontdekten de speurders een "astronomische hoeveelheid" verdovende middelen, om de woorden van de vertegenwoordiger van het openbaar ministerie te gebruiken. 1 kg ecstasy, nog een kilo MDMA en 700 gram LSD. “Een koopman van de dood” verklaarde het parket van Brussel. Guillaume H. consumeerde niet zo veel, zei hij.

De beschuldigde pleitte voor een werkstraf. De correctionele rechtbank van Brussel besliste hem echter een zware gevangenisstraf op te leggen, als waarschuwing.

De veroordeelde heeft 30 dagen om tegen dit vonnis in beroep te gaan.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?