| De nieuwe fietsbrigade van politiezone Zuid

Alle Brusselse politiezones hebben fietsbrigade

SD
© BRUZZ
20/02/2023

Politiezone Brussel Zuid heeft vandaag officieel haar fietsbrigade voorgesteld. Daarmee beschikken nu alle Brusselse politiezones over een fietsbrigade.

De aandacht van de nieuwe fietsbrigade voor politiezone Zuid, die deel zal uitmaken van de verkeersdienst, zal in eerste instantie vooral gaan naar verkeersonveiligheid en de overlast die hiermee gepaard gaat, klinkt het in een persbericht.

De fietsbrigade, die de naam VITES kreeg, zal starten met zes inspecteurs. De fietsende inspecteurs zullen zich ook begeven in omgevingen die minder bereikbaar zijn voor de klassieke politiepatrouilles. “Daarnaast maakt het feit dat zij zich op de fiets verplaatsen ook dat deze agenten veel sneller en beter aanspreekbaar zijn,” aldus de politiezone.

De vijf andere Brusselse politiezones beschikten al over een fietsbrigade. Het gaat daarbij om politiezone Brussel Noord, Brussel Hoofdstad-Elsene, Brussel West, Montgomery (Etterbeek, Sint-Lambrechts-Woluwe en Sint-Pieters-Woluwe) en Marlow (Ukkel/Watermaal-Bosvoorde/Oudergem).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni