Brandweer op de Louizalaan
© PhotoNews | Een ambulancier van de Brusselse brandweer.

Ambulancier van Brusselse brandweer aangevallen door voorbijganger

© Belga
06/03/2023

In Brussel is zondagnamiddag een ambulancier van de Brusselse brandweer aangevallen door een voorbijganger. Dat meldt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. De ambulancier raakte gewond, maar kon zijn interventie nog afronden. De dader die ging er vandoor.

Het incident deed zich zondagnamiddag omstreeks 14.00 uur voor in de Godfried van Bouillonstraat in St-Joost-ten-Node. "Onze collega is werkonbekwaam en danig onder de indruk van het gebeuren", zegt de woordvoerder. "We verwachten dat de dader geïdentificeerd zal worden."

"De ambulancier was op een medische interventie voor een zieke in een woning en was materiaal aan het schikken in een ziekenwagen, terwijl zijn collega nog binnen was", klinkt het. "Een voorbijganger vroeg hem wat er gebeurde, en toen hij antwoordde dat alles onder controle was, diende het individu hem, plots en zonder enige uitlokking, een hevige vuistslag toe in het gezicht. Daarop zette de man het op een lopen."

De ambulancier raakte gewond in het aangezicht en zijn bril werd beschadigd, maar samen met zijn collega bracht hij de zieke nog naar het ziekenhuis. "Daar liet hij zich ook verzorgen. Hij is werkonbekwaam en danig onder de indruk van het gebeuren." Een klacht werd neergelegd bij de politie, en de directie van de brandweer zal zich aansluiten bij deze klacht en zich burgerlijke partij stellen.

De collega's van het slachtoffer verwachten dat de dader geïdentificeerd zal worden en het voorwerp zal uitmaken van een ontradende en voorbeeldige vervolging voor deze lafhartige en ongegronde aanval. Er is reeds een eerste psychologische steun aangeboden."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie