Autobestuurder schietincident Wetstraat vrijgelaten na verhoor

© Belga - BRUZZ
02/10/2022
Updated: 02/10/2022 17.56u

De man die zondagochtend gewond was geraakt door schoten van de Brusselse lokale politie, is na zijn verhoor vrijgelaten. Dat meldt het Brusselse parket. De politie had het vuur geopend toen de man aan het stuur van zijn wagen zou ingereden zijn op een politievoertuig en op een politie-inspecteur zou afgereden zijn. "Uit de eerste vaststellingen blijkt dat hij niet de bedoeling had de politieman aan te rijden", zegt Brussels parketwoordvoerder Willemien Baert.

"De Brusselse politie werd deze ochtend omstreeks 06.00 uur opgeroepen voor een geschil aan een nachtclub", zegt Brussels parketwoordvoerder Willemien Baert. "Toen de politie tussenkwam is een autobestuurder ingereden op een politievoertuig. Dat voertuig zou daarna in de richting van een politie-inspecteur gereden zijn. Deze laatste heeft hierop het vuur geopend."

De auto vervolgde zijn weg, maar kon even later toch tegengehouden worden, en de bestuurder, die door de kogel gewond raakte aan de arm, werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het parket werd verwittigd en heeft een onderzoek geopend.

Het parket werd verwittigd en opende een onderzoek. Een ballistisch deskundige en het labo van de federale gerechtelijke politie gingen ter plaatse, en een wetsarts werd aangesteld om de toestand van het slachtoffer na te gaan. Die persoon verkeerde niet in levensgevaar en werd in de loop van de dag verhoord.

"Hij is na verhoor vrijgelaten", gaat het parket verder. "Uit de eerste vaststellingen blijkt dat hij op het moment van de feiten onder invloed van alcohol was en niet de bedoeling had om de politieman aan te rijden. Het onderzoek loopt wel nog verder, ook voor wat betreft het schietincident."

Door het incident was de Wetstraat zondagvoormiddag gedeeltelijk afgesloten tussen de Tweekerkenstraat en de Handelsstraat.

Beelden: Caravaggio Media

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie