Bendelid bekogelt politie Watermaal-Bosvoorde met molotovcocktails en zwaar vuurwerk

JP
© BRUZZ
13/01/2024
Updated: 14/01/2024 10.24u

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden een politievoertuig en het politiebureau van Watermaal-Bosvoorde aangevallen. Een jonge twintiger, lid van een stadsbende, is gearresteerd.

Iets voor middernacht vond de eerste aanval plaats in de Nimfenlaan, nabij het gemeentelijk zwembad Calypso. Een politievoertuig werd aangevallen met een explosief. Even later, rond twee uur, vond de tweede aanval plaats. Een politievoertuig, geparkeerd voor het Tritomas-politiebureau, werd bestookt met cobra 6-vuurwerk en een molotovcocktail.

Bij beide incidenten vielen geen gewonden, maar de aanvallen lieten wel materiële schade na. Daarover bericht La Capitale en het nieuws wordt bevestigd door de politie van de zone Marlow.

Een jonge man werd gearresteerd. Hij is bekend bij justitie als lid van een stadsbende, zo zegt burgemeester Olivier Deleuze aan BRUZZ. Het motief van de man is voorlopig onduidelijk, het parket behandelt de zaak.

Opmerkelijk is dat eerder deze maand restaurant Le Tram De Boitsfort aanzienlijke schade opliep. Het hamburgerrestaurant werd een doelwit van explosieven op oudejaarsnacht. Een link tussen de incidenten is voorlopig niet vastgesteld.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni