Bestuurder met blok cocaïne in de wagen loopt tegen de lamp door 'sportieve rijstijl'

© Chris Verhaeghe
10/10/2023

In Sint-Jans-Molenbeek heeft de politie een bestuurder uit het verkeer geplukt die meer dan een kilogram cocaïne in zijn bezit had. De verdachte werd aangehouden door de onderzoeksrechter en zit in de cel in afwachting van het verdere onderzoek.

Een patrouille van de antibanditisme-brigade (BAB) van de lokale politiezone Brussel-West (Molenbeek, Ganshoren, Jette, Koekelberg en Sint-Agatha-Berchem) zette zondag een wagen met Zwitserse nummerplaten aan de kant langs de Steenweg op Ninove. De bestuurder hield er volgens de politie een "nogal sportieve rijstijl" op na.

Bij controle bleek de man 1,3 gram cocaïne op zak te hebben. Daarop ging de politie over tot een grondige doorzoeking van het voertuig, waarbij een blok van 1,38 kilogram cocaïne werd aangetroffen onder de passagierszetel.

De bestuurder, die reeds gekend was bij de politie voor drugsfeiten, werd verhoord door het Brusselse parket, dat de man liet voorleiden bij de onderzoeksrechter. Die besliste om de verdachte aan te houden. De man werd overgebracht naar de gevangenis en verschijnt later deze week voor de raadkamer, die zal beslissen over zijn verdere aanhouding. Intussen loopt het onderzoek naar drugshandel voort.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni