Beveiligingsbedrijf G4S zoekt Brusselse ambulanciers

CD
┬ę BRUZZ
11/05/2022

Beveiligings- en bewakingsbedrijf G4S zoekt ambulanciers om hun team van Safety Guards uit te breiden. Die worden specifiek ingezet om in noodsituaties eerste hulp te verlenen. Meer bepaald is G4S op zoek naar mensen in Brussel die onder andere instaan voor de beveiliging van het Europees Parlement.

De 'Safety Guards' staan 24/7 paraat binnen een bedrijf of organisatie om bijvoorbeeld mensen uit een brand te evacueren en de eerste hulpverlening toe te dienen in elk mogelijk geval waarbij een medische interventie nodig is. Daarnaast controleren ze ook of alle veiligheidsvoorschriften grondig worden nageleefd, bijvoorbeeld tijdens werkzaamheden aan of renovaties in een gebouw.

Ze worden vaak ingezet op plekken waar gewerkt wordt met gevaarlijke stoffen, zoals de terreinen van oliemaatschappijen en de Belgische kerncentrales. Maar ook organisaties zoals het Europees Parlement in Brussel doen door steeds vaker een beroep op deze 'Safety Guards'.

Tekort aan vrijwillige brandweermannen

In het verleden deed G4S vooral een beroep op vrijwillige brandweermannen voor deze job. Zij waren in hoofdberoep aan de slag bij G4S, maar buiten hun werkuren ook vaak paraat om hun lokale gemeenschap bij te staan als vrijwillige brandweerman. De laatste jaren daalt dat soort profielen bij G4S, waardoor het bedrijf tijdens nieuwe rekruteringsmomenten vooral mikt op ambulanciers. Door geïnteresseerde ambulanciers de nodige brandopleiding te geven, hoopt G4S de uitstroom van vrijwillige brandweermensen op te vangen.

"We leren hen de basisprincipes van hoe ze iemand uit een brand kunnen evacueren en hoe ze best handelen wanneer een kleine brand uitbreekt. Bovendien vullen wij hun technische kennis aan en leren wij hen de nodige controles uit te voeren. Zo stomen we ze helemaal klaar voor een nieuwe job als Safety Guard," zegt Amaury Sauer, Contract ManagerG4S bij het Europees Parlement.

Steeds meer vrouwen

Het valt op dat steeds meer vrouwen hun weg vinden naar het beroep van 'Safety Guard'. Zo zijn ondertussen zestien vrouwen aan de slag als 'Safety Guards' in het Europees Parlement. Dat is een verdrievoudiging ten opzichte van twee jaar geleden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni