| Een interventie van de Brusselse brandweer (archiefbeeld).

In de Brusselse gemeente Evere heeft afgelopen nacht een brand gewoed in een appartementsgebouw. Daarbij raakte één bewoner gewond. Twee appartementen zijn door de brand onbewoonbaar en een derde heeft lichtere schade opgelopen. Dat meldt de Brusselse brandweer.

De brand brak omstreeks 23.20 uur uit in een flat op de eerste verdieping van een drie verdiepingen tellend gebouw in de Edward Stuckensstraat in Evere. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek het vuur te woeden aan de achterzijde van het gebouw. De brandweerlui evacueerden de bewoner van de getroffen flat.

"Die man was wat in de war en probeerde nog tweemaal terug te keren naar zijn flat, maar we hebben hem kunnen tegenhouden", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. "Hij is met een rookintoxicatie en brandwonden aan de arm overgebracht naar het militair ziekenhuis in Neder-over-Heembeek."

Twee woningen onbewoonbaar

Door de brand zijn zowel de flat op de eerste verdieping als die op het gelijkvloers onbewoonbaar. Het vuur verspreidde zich via het balkon ook naar de tweede verdieping, en daar moest de brandweer de deur forceren om het vuur te bestrijden. Uiteindelijk raakten daar enkel een raam en een deur beschadigd. De juiste oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere , Veiligheid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni