© Atelier340 | Een voertuig werd in brand gestoken in de Rivierendreef.

Brandstichting aan cultuurcentrum Atelier 34Zero in Jette

EC
© BRUZZ
01/02/2022

In de avond van maandag 24 januari is een wagen in brand gestoken vlak voor het cultuurhuis Atelier34Zero in Jette. De uitbater spreekt over vandalisme tegenover de cultuursector.

Atelier34Zero ligt in de Rivierendreef in Jette. Omstreeks half 8 vorige week maandag is er een wagen in brand gestoken, meldt de uitbater vandaag aan BRUZZ.

"Een onbekende maakte van de nacht gebruik om een van onze voertuigen te beschadigen en in brand te steken," klinkt het. "Dit is een zinloze daad van vandalisme."

De brandweer bevestigt de brand. "Wij zijn omstreeks tien voor acht opgeroepen voor een brand in de Rivierendreef. Bij aankomst stond het voertuig volledig in brand en was er schade aan het huis waartegen het voertuig geparkeerd stond," zegt woordvoerder Walter Derieuw. Het gaat dan om zwarte strepen op de gevel van Atelier34Zero. De oorzaak van de brand is niet duidelijk.

Dekzeilen

De politiezone Brussel-West is diezelfde avond langsgekomen en heeft een proces-verbaal opgesteld. Het parket heeft daarna een analyse van de camerabeelden bevolen. "Het labo werd gevorderd. Volgens de eerste vaststellingen van de brandweer gaat het om opzettelijke brandstichting. Het onderzoek is lopende om de juiste omstandigheden van het voorval uit te klaren," zegt parketwoordvoerder Stefan Vandevelde.

In oktober vorig jaar had Atelier34Zero ook al te maken met mogelijk vandalisme. Toen werd een van de dekzeilen beschadigd met een mes (zie foto). "Het is werkelijk betreurenswaardig om zo'n gebrek aan respect voor het werk van anderen te zien in onze hedendaagse kunstwereld," besluiten de uitbaters.

20220201_Atelier34Zero_Atelier340_dekzeil beschadigd
© Atelier34Zero | In oktober 2021 werd een van de dekzeilen van Atelier34Zero beschadigd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie