Brandweer bevrijdt twee mensen uit auto's, moeder en baby in shock

© DBDMH
| De brandweer kon de bestuurster die mechanisch gekneld zat, bevrijden.

De brandweer moest vrijdagavond twee personen bevrijden uit twee auto's die tegen elkaar gebotst waren. Niemand is in levensgevaar.

Vrijdagavond rond 21:00 uur is de Brusselse brandweer moeten tussenkomen voor een verkeersongeval op het kruispunt van de Willebroekkaai en het Redersplein, aan de Upsite-toren.

Twee auto’s waren in het ongeval betrokken. Eén van de voertuigen lag op de linkerflank en de bestuurster was mechanisch gekneld op de bestuurdersplaats, wat wil zeggen dat zij door de vervorming van het voertuig het portier niet meer kon openen. Zij werd ontzet en overgebracht naar het ziekenhuis. Haar leven is niet in gevaar.

Gekneld

De bestuurster en haar baby in de tweede auto waren zelf uit het voertuig gekropen. Zij werden, geschokt door het gebeuren, overgebracht naar het hospitaal voor verder onderzoek.

De vrouwelijke passagier op de achterbank zat medisch gekneld: door een letsel aan haar heupen kon zij niet zomaar uit het wrak gehaald worden. De MUG-arts vroeg om haar horizontaal te evacueren uit het voertuig. Daarvoor werd de auto ook deels ontmanteld. Zij werd, onder begeleiding van de MUG overgebracht naar het ziekenhuis. Haar leven is, gelukkig, ook niet in gevaar.

19 brandweerlui

De politie van de zone Brussel Hoofdstad/Elsene moest vanwege de vele nieuwsgierigen een grote veiligheidsperimeter instellen. Na de vaststellingen door de politie en het takelen van de auto’s, kwam de brandweer 's nachts terug ter plaatse om de rijbaan op te ruimen.

In totaal werden 19 brandweermensen ter plaatse ingezet om de interventie tot een goed einde te brengen.

autowrak
© DBDMH
| De passagier op de achterbank zat medisch gekneld. Door de aard van haar verwondingen werd door de MUG arts gevraag haar horizontaal te evacueren uit het voertuig. Daarvoor werd de auto ook deels ontmanteld.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?