© Brandweer Brussel

Zaterdagavond om 18 uur is de Brusselse brandweer uitgerukt naar de Cicerolaan in Evere. Een beginnende keukenbrand werd in de kiem gesmoord en tijdens de reddingsoperatie werd ook een hond gevonden.

Bij aankomst lokaliseerde de brandweer rook op de derde verdieping van het appartementsgebouw. “De toegangsdeur werd geforceerd om een beginnende keukenbrand, veroorzaakt door een vergeten pan op het vuur, in de kiem te smoren”, aldus brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

d91ab4e8-brandweerhond.jpg
© Brandweer Brussel

Tijdens de zoek- en reddingsoperatie werd ook een hond gevonden die zich verstopte in een hoek van een kamer. “Hij was nog niet bevangen door de rook omdat hij zich laag bij de grond bevond”, vertelt Derieuw. De bewoner van de woning was niet aanwezig.

Na de operatie moest het appartement nog langdurig worden verlucht en was dus afgelopen nacht onbewoonbaar. Wel konden alle bewoners het gebouw tijdig verlaten dankzij het brand- en evacuatiealarm. "De aanwezigheid van rookmelders heeft opnieuw een snelle interventie van de hulpdiensten mogelijk gemaakt en zo grotere schade en mogelijke slachtoffers voorkomen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie